Piratati fratilor, piratati cat mai puteti! Nu e o surpriza pentru nimeni ca trupele din tara care abia si-au lansat primul album cu bani din buzunar si-au luat o mare palma peste ochi.
Bineinteles ca fac abstractie aici de trupele care-si bat joc de urechile noastre, ci vorbesc doar de trupele care mai au un cuvant de spus in ceea ce priveste calitatea muzicala.
E foarte greu ca o trupa sa supravietuiasca atata timp cat cd-urile in original raman "pe stoc", iar pirateristii isi fac treaba nestingheriti.
Pana la urma, problema pirateriei e declarata in intreaga lume occidentala, iar solutii pentru ca utilizatorii de internet sa descarce legal muzica de pe Internet sunt cautate peste tot.
Ce-ar fi daca romanul consumator ar trebui sa plateasca pentru muzica online descarcata? ??
Comisia Europeana se lauda din 2009 ca este aproape de semnarea unui acord cu detinatorii de drepturi de autor si reprezentantii industriei muzicale in acest sens.
Credeti sau nu, multi romani din tara care sunt dispusi sa plateasca cativa euro pentru un album de pe internet se lovesc de mesaje gen: "The item you've requested is not currently available in the Romania store", "The iTunes Store is not supported in your country", "Amazon.co.uk is currently only available to UK customers", "Only available to people in the ... bleah!"
Si nu sunt putini.
Revenind la ce spuneam inainte, trupele nu reusesc sa reziste nici macar un an, caci tot la noi in tara te costa foarte multi bani sa scoti un album. Si atunci, tot ce ramane de facut pentru un artist e sa concerteze in cat mai multe locatii. Dar si aici, treaba e cu dus si intors.
Parerea mea sincera...respectati-va muzica pe care o ascultati, in cazul in care vreti s-o mai auziti.

Va pup, see ya!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright 2010 Ping Pong in Hong Kong
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger