Foarte rar citesc bloguri la intamplare; Insa blogurile prietenilor sau cunoscutilor le frecventez destul de des.
Se intampla sa citesc un post in functie de titlu + primele randuri. Daca mi se pare ca nu merita, sau ma plictiseste, renunt repede.
De asemenea, daca site-ul se incarca enervant de greu, renunt!
Uneori ma inspir, alteori ma enervez si imi vine sa scuip cate-o replica (dar n-o fac).
Fiecare are dreptul la libera exprimare si opinie proprie, tocmai de aia fiecare are blogul sau si scrie una-alta (inclusiv eu).
In ultimul timp insa, am avut curiozitatea sa vad ce scriu altii, asadar m-am documentat in legatura cu tot ce inseamna bloggeri & blogging.
Categoriile de bloggeri in viziunea mea:

1.Mediocrii - Ei stiu ce sa scrie si scriu prostii. Posteaza in fiecare ora cate ceva, cat mai diversificat, cat mai pompos, fastuos si cat mai scurt. Barfesc pe toti si pe toate, mint si dau copy paste de multe ori.
Isi schimba temele frecvent, cu restul nu se complica. Mai au vreo doua bloguri in plus, dar ce daca, supara pe cineva??
De asemenea tot ei sunt cei care conduc numeric in ierarhie.

2. Puii Mircea Badea -Ei au panici dese de idei. In cazul asta, critica orice. Chiar daca e ceva ce nu-i afecteaza, chiar daca e ceva ireal, chiar daca e nesemnificativ.
Pentru ca toata lumea critica, si asta da cel mai bine. O sa-l ridice toata lumea in slavi, o sa-i aprobe criticile si o sa discute interminabil pe tema aia.
O sa ajunga sa faca spume la gura (vezi Mircea Badea) avand cel mai mare duel (tocmai) cu sistemul. Ha...

3.Povestitorii- ei povestesc tot ce li se intampla. La metrou, la serviciu, la scoala, pe drum, in masina, in vise, pe strada, pe internet, la telefon, la spovedanie. O fac cat mai detaliat, astfel incat nu uita amanunte precum ora exact, dialog, priviri incrucisate, batai de inima, pasi, etc.
Sunt haiosi, chiar te fac sa razi. Sa nu credeti niciodata ca povestirile lor sunt pure 100%... caci pe parcurs ce le descriu isi pot aminti chiar lucruri care nu s-au intamplat niciodata.

4.Follow-eri -Filme, poze, muzica, videoclipuri, animatii, link-uri, reclame, articole, sfaturi, vanzari produse, publicitate, jocuri, trailere. Mai trebuie sa zic ceva? Va las pe voi sa-i gasiti...ei inlocuiesc mereu cuvintele, o s-o fac si eu aici. Sunt retinuti si inspirati. Urmaresc cu atentie ultimele noutati in materie de orice si posteaza imediat.


5.Speriatii-Ei sunt obsedati de vizitatori. Scriu de doua-trei ori e saptamana. Nu datorita inspiratiei, ci datorita fricii ca nu e articolul potrivit la momentul potrivit.
Scriu un post si il controleaza de 20 ori inainte sa-l posteze. Ah, inainte de asta, il mai citeste si el de 10 ori ca sa fie sigur ca nu exista repetitii sau exprimari incoerente.
Oriunde ar fii, se gandeste la ultimul lui post si la numarul de vizitatori pe care il are.
Ii place sa fie laudat cu toate ca nu zice si se crede indeletnicit de pozitia sa in Zelist!
Tot ei sunt aia care se uita speriati in alta parte in cazul in care ii intrebi ceva cu privire la ultimul lor post.


6.Vedetele-scriu orice, numai sa urce in top. Scriu din viata de zi cu zi, si se bucura de atentia acordata vizitatorilor.
Le place sa intrige presa si le mai arunca cate-un os de rontatit.
Isi fac publicitate concertelor, expozitiilor, emisiunilor, etc.
Unii dintre se implica in diferite actiuni umanitare, strangere de fonduri, etc.

7.Puturosii- astia sunt culmea. Scriu pe atat de rar pe cat de frumos.
Unii chiar n-au timp, iar altii nu se sinchisesc.
Atunci cand isi aduc aminte scriu de acolo de unde se afla, cu laptopul pe genunchi.
Sunt destul de intelepti si nu mai vad o pasiune in a scrie pe blog, au facut-o destul timp.

8.Miserupistii. Astia "musca"- vorbesc codat, inside jokes, nu-i intereseaza de nimic si de nimeni, se cred atotputernici si le place sa fie "aplaudati" de grupul lor.
Ei fac de toate, posteaza mai mult noaptea sorbind din pepsi + fum de tigara.
Unii au simt artistic si posteaza stari, sentimente, povestioare, se ajuta de personaje, si sunt cat se poate de subtili.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright 2010 Ping Pong in Hong Kong
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger