Vreti fotbal, poftiti fotbal. Pe principul "oferim ce se cere" merg multe din tabloidele si televiziunile din tara.
Bineinteles ca nimeni nu are curajul sa se desprinda din tiparul impus de altii, cu scopul de a-si castiga telespectatori/cititori mai putini dar mai selecti.
Din cauza asta auzim/citim in fiecare zi de fotbalisti ca Messi, Cristiano Ronaldo, Kaka mai cunoscuti ca John McEnroe, Joe Lewis, Kobe Bryant, Micheal Phelps, Muhamad Ali, Anja Paerson, Blanka Vlasic si multi altii care au batut recorduri mondiale la probe individuale si nu numai.
Cat despre rezultatele romanilor de-a lungul anilor impotriva reusitelor lui Mutu la Fiorentina, nu mai vorbesc...
Poate va intrebati de ce fotbal? Raspunsurile pot fi multiple:
1. E cel mai putin costisitor sport al tuturor timpurilor
: atat mingea, terenul cat si portile pot fi improvizate intr-un spatiu mai deschis.
2. Pentru ca este cel mai bine platit sport, fara indoiala. Sumele investite in contractul unui singur jucator pot ajunge la ordinul zecilor de milioane de euro (in cele mai legendare cazuri).
3. Pasiunea: Caci tatii de asta isi doresc baieti: sa dea cu pishiorul in basica, s-o trimita acolo unde paianjenelul isi face casa.
4. Fotbalul te face celebru: Sa nu crezi ca e drum lung pana acolo, chiar daca joci la Adunatii Copaceni in divizia a 3-a, semintarii care privesc meciurile din iarba o sa te vada ca pe un viitor coleg al lui Ronaldinho.

Sa nu credeti ca am ceva cu fotbalul, Doamne fereste!
Am cu acestia care il promoveaza ca pe ultimul model pentru generatiile urmatoare.
Oare Eurosport-ul si-a castigat renumele altfel decat prin obtinerea drepturilor de televizare a Campionatelor mondiale, europene, jocuri olimpice si altele precum : snooker, biatlon, calarie, schi alpin, ciclism, box, rugby, raliuri, navigatie, golf,etc?
Oare daca iei un amator al fotbalului si-l asezi comod in fata unui joc de baschet din NBA, intre Boston si Lakers o sa strambe din nas?
Daca voi ziceti ca nu, eu zic ca da! De ce? Pentru ca mentalitatea i-a fost deja afectata.
Luati un jucator de streetball si puneti-l langa un fotbalist. Diferenta o s-o faca atat incaltarile, hainele, bagajele, accesoriile, cat si frizura.
Dar mai mult decat atat, mentalitatea face toata diferenta.


2 comentarii:

Anonim spunea...

ai uitat sa zici de curling, patinaj sau darts...
cu un fost arbitru ,inca antrenor de fotbal la ce crezi ca ma uit in momentul in care iti scriu: stiri sportive despre fotbal + un meci (caci zappeaza of course)...dar apreciez ca tatal meu stie si se uita la toate sporturile. Noroc ca mama a facut handbal si suntem pe pozitii si in astfel de cazuri. Si bunicu se uita la box, k1 si alte d'astea...asa ca ma mai uit si la d'alea din cand in cand.
Si ca sa te bucuri...mamaia e megasuporter Dinamo :)))

adrian1olteanu spunea...

da ma, stiam eu ca voi astia ai lu' Iordache sunteti dati naibiului! :)) Pot sa intru in familie? Nu de alta, da as fi in lumea mea. :-"

Trimiteți un comentariu

Copyright 2010 Ping Pong in Hong Kong
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger