Uite care-i treaba:
Oamenii tampiti fac tampenii. Si eu sunt tampit, si tu esti. Toti suntem! Suntem niste tampiti care o sa devina niste oameni cu valoare ordinara la un moment dat.
Credem in libertatea noastra, credem in sansa noastra, fiecare zice ca nu-i ca ceilalti. Fiecare, luat separat este special si deosebit, dar toti luati impreuna suntem de fapt...aceiasi!
Dar e ok...pana la urma chiar avem sanse egale.
Libertatea ne da sansa sa plecam de la o linie de START si sa ajungem la FINISH cat de repede vrem noi. Abia dupa ce trecem de finish ne gandim cu teama daca suntem pregatiti sa punem un costum pe noi, cu un pieptăn si un pix in buzunarul de la piept.
Caci o sa vina momentul sa negociem cu treburile astea. Si-atunci ce te faci? Pai... Pai ce?!
O sa trebuiasca sa te adaptezi, sa te conformezi.
N-o sa mai bei bere la halba, ci whisky fin cu gheata si lamaie.
O sa ai doua telefoane, o stampila si-un chitantier si o sa porti discutii inteligente cu oameni de teapa ta.
O sa trebuiasca sa pupi in cur toti libidinosii si toate prefacutele, dar asta e...n-ai incotro.
La o adica daca iti cere sefu' sa te apleci, o faci! Viata e dura si trebuie sa supravietuiesti.
Uita-te in ochii lor si zambeste larg.
Fii chibzuit si calculeaza atent toate posibilitatile; Uneori ai o singura sansa.
Nu te multumi cu ce ai, trebuie sa prosperi.

Asta e modelul perfect care se promoveaza in tara noastra, acela care se descurca in viata indiferent ce face.
Aceasta mentalitate te face sa-ti planuiesti, sa-ti programezi pe foaie urmatorii 10-20 ani, cu speranta ca totul o sa fie minunat. Si crezi cu adevarat in nenorocitul ala de viitor! Te vezi implinit, fericit, insurat, la casa ta, cu masina ta, traind in lux, apreciat, respectat, cu avere, cu tot ce ti-ai putea dori.
Si peste ani, vazandu-ti visurile naruite, recurgi la fapte necugetate.
Si noi ne miram ca oamenii se sinucid,se urasc intre ei, isi ineaca amarul in bautura, emigreaza, fura, devin atei, se chinuie sa traiasca, plang, se inseala, isi blesteama zilele si viata, isi abandoneaza copii etc etc??

Ce s-ar intampla daca de fapt am renunta sa fim obsedati de viitor si de putere?
Daca ne-am gandi la libertatea noastra si am paria pe minimul necesar pentru a putea trai hippie, poate am obtine mai mult.
Chiar stau sa ma gandesc daca nu cumva unii prizonieri incarcerati au mai multa libertate decat alti oameni in libertate, care se lupta cu greutati, probleme, datorii, obligatii si au sufletul in pacat. Hmm...am zis suflet? Ce naiba mai e si ala? Suflet curat, suflet murdar, bla bla bla...cacaturi!
Tocmai despre asta vorbim: oameni care nu cred. Oameni care nu pot sa creada in nimic, fiind burdușiti in carti de munca si cv-uri.
Treziti-va fratilor! Faceti-va de ras, fi-ti egoisti o clipa, acceptati-va problemele, impacati-va cu voi insiva, nu va mai uitati in oglinda, surprindeti-va, jucati-va, pierdeti-va vremea...

Cius!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright 2010 Ping Pong in Hong Kong
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger